Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Međunarodni književni konkurs

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Međunarodni književni konkurs taj Sre Nov 03, 2010 2:51 pm

Ivana

avatar
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Međunarodni književni konkursMEĐUNARODNI KNJIŽEVNI KONKURS ''CASTELLO DI DUINO'', književni konkurs za mlade pesnike i dramske umetnike.
Italijansko društvo ''Poezija i humanitarnost'' raspisuje međunarodni konkurs za pesmu i dramu. Tema u prvoj sekciji poezije propisana je i vezana za temu Horizonta, pod tim se podrazumeva životni horizont, duhovni i fizički prostor, granice i otvorenost naše životne sredine, putovanja u drugačije dimenzije, zemljopisna putovanja i sve što ide uz temu Horizont, naročito tema bašte i univerzalnog koja prelazi iz našeg iskustva stvarne bašte u književnu baštinu.Konkurs je otvoren za mlade autore do tridesete godine.
Pesme moraju biti poslate do 7. januara 2011. godine. Uz originalnu pesmu na slovenačkom, hrvatskom, bošnjačkom, srpskom, crnogorskom, makedonskom ili na jeziku manjina, kao što su recimo bugarski i vlaški, obavezan je prevod na engleski jezik, poželjni jezički prevodi su još talijanski ili francuski. Novčanu nagradu dobijaju trojica najboljih autora, svaki od njih dobija 500 evra, a s obzirom da je ovo humanitarni konkurs, 200 eura će izabrani nagrađeni autori nameniti osobno odabranim humanitarnim djelatnostima ili onima koje je odabralo društvo konkursa. Pesnici koji nemaju još šestnaest godina dobijaju posebna priznanja i manje nagrade.
Konkurs je otvoren i za mlade dramatičare. To je druga sekcija međunarodnog konkursa. Drame treba da imaju 2000 znakova, a obavezno treba da ih mladi dramatičari pišu na italijanskom jeziku, jer se originalni dramski tekstovi pisani na nacionalnim jezicima neće uzimati u razmatranje. Najbolje tri drame će dobiti pohvalu i priznanje. Najbolji dramski radovi će dobiti mogučnost prezentacije na pozornici u pozorištu u Trstu. Poželjeno je da se na konkurs prijavljivaju i škole. Prijava na konkurs vrši se na internetnoj stranici http://www/. castellodiduinpoesia.it, na ovoj stranici dobijaju se i istanačni tehnički podaci kunkursa i ostali detajli.


Primož Vresnik


------------------------------------------------------------------------------------

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

  •  


Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Kontakt | Signalizirajte zloupotrebu | Posedujte besplatan blog