Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Traži se pet priča

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Traži se pet priča taj Sre Okt 20, 2010 12:52 pm

Ivana

avatar
Knjiški moljac
Knjiški moljac
Traži se pet priča

U sklopu programa Kulturom po korupciji – KaPeKa Transparency International Hrvatska u suradnji s nakladničkom kućom VBZ pokreće zanimljiv projekt pod nazivom Knjigom po korupciji .

Odvijat će se kontinuirano uz druge aktivnosti i projekte TIH-a u sklopu kojih će se ukazivati na štetnost korupcije i njene posljedice. Prva aktivnost KaPeKa je „Kinom po korupciji“, realizirana je u sklopu filmskog festivala u Motovunu.

U sklopu projekta je predviđeno izdavanje knjige s ukupno petnaest kratkih priča o korupciji ili inspiriranih korupcijom: deset uglednih hrvatskih autorica i autora te pet dosad još neobjavljivanih autora.

Prvih deset priča će napisati (abecednim redom): Renato Baretić, Boris Dežulović, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Edo Popović, Ivana Simić Bodrožić, Tena Štivičić i Ivan Vidić.

Za preostalih pet priča se raspisuje natječaj pod sljedećim uvjetima: autor ne smije imati CIP u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci, priča ne smije biti duža od 10 kartica (18.000 znakova) i mora biti poslana poštom na adresu TIH-a (Ilica 35, 10 000 Zagreb) najkasnije do ponedjeljka 15. studenog 2010. Prijave moraju biti anonimne, potpisane šifrom, a tekst otipkan ili otisnut u jednom primjerku te uz priloženu elektronsku verziju na CD-u. Puno ime i prezime, zajedno sa svim kontakt podacima, treba priložiti u zasebnoj i zatvorenoj koverti uz prijavu.

Među pristiglim radovima žiri će izabrati pet priča koje će biti objavljene uz priče već objavljivanih autora. Članovi žirija su prof. dr. Dean Duda, Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu, Saša Šegrt, izvršna direktorica TIH-a i Zoran Simić iz VBZ-a.

Knjiga bi trebala biti objavljena tijekom prosinca, a TIH i VBZ planiraju i dalje objavljivati ovakve knjige s ciljem senzibiliziranja javnosti i konstantnog upozoravanja na problem korupcije. Nakon objave, knjiga će se predstaviti tijekom 2011. godine u svim hrvatskim županijama.


www.net.hr


------------------------------------------------------------------------------------

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

  •  


Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Kontakt | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi bezplatan blog